Заява Правління НБУ про терор проти українських реформаторів

Ми, Правління Національного банку України, публічно заявляємо про неприпустимість цілеспрямованих, системних атак на ексголову центробанку Валерію Гонтареву та в її особі – на усіх реформаторів, які працювали і працюють на благо України. Це вже не низка інцидентів, це – ТЕРОР. Його мета – залякати реформаторів, минулих і теперішніх, паралізувати нашу діяльність, змусити нас мовчати.

Ми не будемо мовчати. Адже це – пряма і неприхована загроза демократії та реформам, від яких залежить майбутнє України та добробут громадян.

І не лише реформам. Це загроза кожному громадянину, його конституційним правам і свободам, гарантом захисту яких повинна бути держава.

І нарешті, це повна руйнація моральних цінностей демократичного суспільства на користь терору.

Ми вимагаємо дій. Правоохоронні органи повинні невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування цієї серії атак, а також правопорушень власників та акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про які Національний банк раніше передав до правоохоронних органів.

Ми наполягаємо, що конституційні права усіх громадян України на захист життя і здоров’я мають бути забезпечені не словами, а діями.

Джерело: https://www.bank.gov.ua

Залишити коментар